Een tekort aan bezorgers? Niet met DOCKR…

Het is een veelvoorkomende uitdaging voor logistiek managers; de hoeveelheid orders vliegen je om je oren, maar je krijgt het de laatste tijd steeds moeilijker voor elkaar om aan de vraag van jouw klanten te voldoen. Vaak door een tekort aan personeel, en al helemaal vanwege het tekort aan mensen die de producten leveren bij jouw klanten thuis; de bezorgers die de last-mile delivery verzorgen. De bestelde producten of diensten lijken alleen maar toe te nemen, terwijl het beschikbare personeel verder lijkt af te nemen.  

tekort aan bezorgers

En het lijkt niet minder te worden met de hoeveelheid pakketbezorgingen. Volgens onderzoeksbureau Mintel heeft de corona crisis een explosie veroorzaakt in de vraag naar bezorgdiensten. 40% van de consumenten zegt meer online te hebben gekocht sinds afgelopen jaar, zelfs wanneer fysiek winkelen gewoon weer mogelijk was. Allemaal factoren die meespelen in de verwachting dat bezorgdiensten belangrijk blijven in de toekomst. 

De risico’s van personeelstekort

Het gebrek aan bezorgers brengt verschillende risico’s met zich mee. Allereerst belemmert het niet vinden van de juiste bezorgers jouw groei. Daarnaast neemt de kans op vertragingen toe waardoor je klanten langer moeten wachten op hun pakketten. En zonder de juiste mensen, neemt de uitdaging toe om te voldoen aan vandaag besteld is morgen in huis of zelfs de same day delivery van bijvoorbeeld Bol.com. Last-mile delivery is vaak het grootste obstakel, ook vanwege het grote aandeel van CO2 uitstoot in de stad. Niet voor niets nemen steeds meer steden maatregelen tegen vervuilende vervoersmiddelen in de binnensteden. 

Het probleem is dus groter; door het niet kunnen vinden van personeel stel jij jouw klanten teleur. En dat heeft weer invloed op de groei en reputatie van jouw organisatie. Zonde. 

Vooral omdat het ook anders kan. 

Hoe DOCKR jouw personeelsproblemen oplost 

Bij DOCKR hebben we daar over nagedacht. In onze zoektocht naar een duurzaam, snel en zorgeloos alternatief voor vervuilende busjes, onderzochten wij ook hoe wij de krapte op de arbeidsmarkt enigszins konden verlichten. 

Door elektrische bakfietsen in te zetten, hebben bezorgers geen rijbewijs nodig. Vaak kunnen bezorgers vanaf 15 of 16 jaar al pakketjes of maaltijden voor jou bezorgen. De pool aan potentiële bezorgers vergroot hierdoor aanzienlijk met jonge, energieke bezorgers die hun hele leven al op hun fiets door de stad reizen en de stad dus als hun achterzak kennen. 

Wij werken samen met ervaren partners om de meest wendbare en efficiënte bakfietsen te produceren. Zo is het zelfs voor de jongere bezorgers super makkelijk om snel en veilig te leveren in de binnenstad. 

Geen zorgen, met DOCKR

Met DOCKR hoef jij je dus geen zorgen te maken over het vinden van personeel, waardoor jij je weer kan richten op groei en reputatie van je organisatie. 

Lekker, toch? 

Voordat we het vergeten; binnenkort brengen wij een trend report uit over duurzame mobiliteit vandaag de dag. Benieuwd? Schrijf je dan nu in! 

Je rijdt morgen al in een DOCKR vanaf € 219 per maand!

Kies vandaag het elektrische transportvoertuig dat bij jou past. Bepaal hoeveel je er nodig hebt en sluit jouw abonnement af. Je kunt kiezen uit een maandabonnement of een extra Kies vandaag het elektrische transportvoertuig dat bij jou past. Bepaal hoeveel je er nodig hebt en sluit jouw abonnement af. Je kunt kiezen uit een maandabonnement of een extra goedkoop jaarabonnement. Je rijdt morgen al in een DOCKR vanaf € 219 per maand! Bekijk hier onze elektrische bakfietsen en onze elektrische (bestel)auto’s.