Waarom DOCKR nu proberen? De belangrijkste voordelen voor jou

Snel, soepel en schoon. Zo beweeg je met een elektrische DOCKR bakfiets door het stadsverkeer. Als ondernemer ben je met DOCKR flexibeler, voordeliger én milieuvriendelijker. Transport per elektrische DOCKR bakfiets is dus niet alleen goed voor je portemonnee, het is ook nog eens interessant voor je imago. Twijfel je nog aan het nut van een elektrische DOCKR bakfiets voor jouw transport? We zetten de zes grootste pluspunten even op een rijtje voor jou. Vaarwel dieselwagen, hallo elektrische bakfiets!

Sneller dan een bestelbus

Je zou het niet meteen verwachten, maar met een elektrische bakfiets bespaar je wel degelijk heel wat tijd in een stad. In het stadscentrum werkt een bezorger met de fiets ongeveer 60% vlotter dan eentje die een bestelwagen gebruikt. Bakfietsen leveren gemiddeld 10 pakketten per uur, terwijl bezorgers met een wagen er 6 afleveren. Hoe komt dat? Op de fiets heb je nu eenmaal geen last van files. Je neemt makkelijk de kortste weg door de stadsjungle en geraakt altijd tot aan de voordeur van de klant. En o ja, aan het vinden van een parkeerplek verlies je ook niet langer tijd. 

Milieuvriendelijk, dus klaar voor de toekomst

Lage-emissiezones (LEZ) worden stilaan de norm. Steden zoals Antwerpen, Brussel en Gent hebben al grote gebieden aangeduid als LEZ. Dat betekent dat vervuilende auto’s niet meer door deze zones mogen rijden. Vanaf 2025 zullen de toegangscriteria alleen meer strenger worden, het is dus een goed idee om je hier nu al op voor te bereiden. Elektrische bakfietsen zijn qua CO2-uitstoot 90% properder dan een dieselwagen. Ze zijn door hun geringere gewicht en omvang zelfs schoner dan elektrische bestelwagens. Je draagt als ondernemer dus effectief bij aan schonere lucht in de stad als je overstapt op elektrische bakfietsen. En zeg nu zelf, je wil toch het liefst de daad bij het woord voegen als het gaat om verantwoord ondernemen?

DOCKR bakfiets Urban Arrow L

Goedkoper uit met elektrische bakfietsen

Investeren in een bestelwagen of er eentje leasen is altijd een kostbare zaak. Je zit er bovendien vaak voor een langere tijd aan vast. Afschrijvingskosten, brandstof, af en toe een deuk in de wagen: het telt allemaal op. Zelfs als je maar voor een korte periode een auto huurt, is het relatief duur. Als je daarentegen je bestelling of dienst met de elektrische bakfiets levert, bespaar je naast tijd ook geld. Het is een transportmiddel dat per definitie betaalbaarder is dan een bestelwagen. Je hebt geen parkeerkosten meer en over parkeerboetes hoef je je ook geen zorgen meer te maken. Kortom, het is kostenefficiënter om een elektrische bakfiets te huren dan een bestelwagen. Zeker als de afstanden en wat je vervoert klein tot middelgroot zijn.

Gezond transport voor iedereen

Fietsen is gezond, je krijgt er zelfs energie van! Bestuurders van een elektrische bakfiets hebben binnen de kortste keren een goede BMI. Fietsen draagt ook bij aan een lagere bloeddruk, een gezonder hart en minder stress. Jouw bezorger kan daarnaast zonder rijbewijs op pad met de bakfiets. Als je personeel wilt aannemen, heb je dus een grotere vijver om in te vissen.

Jouw bedrijf goed in beeld

Elektrische bakfietsen zijn ideaal als rijdende reclame. Om te beginnen toon je jouw bedrijf of merk met een duurzaam vervoermiddel. Je bent op een dynamische manier zichtbaar in de stad – zonder dat je wagen een dieselwalm verspreidt of een straat blokkeert, bijvoorbeeld. Maar de bakfiets zelf biedt ook mooie mogelijkheden voor creatieve en opvallende reclame. Je rijdende visitekaartje komt positief in beeld. Voor de mensen op straat én jouw klant. Wil je dit voordeel snel ontdekken? Profiteer dan nu van een extra voordelig DOCKR-abonnement!

Flexibel maandabonnement

Aan een bestelbus zit je via lease 48 maanden of langer vast. Een abonnement bij DOCKR is maandelijks opzegbaar. In veel gevallen is dit abonnement dus niet alleen voordeliger dan een leasecontract, het is ook veel flexibeler. Daar komt bij dat je met DOCKR snel schakelt. Wij hebben altijd voertuigen klaar staan om in te zetten. Vandaag bestellen betekent dat je binnen een paar dagen je elektrische bakfiets krijgt geleverd. Heb je tijdelijk behoefte aan meer transportmiddelen? Dan kun je eenvoudig opschalen. Elke maand zorgen we voor preventief onderhoud aan de bakfiets, gewoon bij jou voor de deur. Is er een reparatie nodig en lukt dit niet binnen twee werkdagen? Dan zorgen we zo snel mogelijk voor vervangend voertuig.